Основни мисии, организирани от Сдружение „Диамантено дърво“

Бъди герой в свободното си време 8: Дядо Коледа за няколко часа

TimeHeroes.org представят интересни каузи, в които можеш да се включиш като доброволец. Текстовете са подготвени от екипа на TimeHeroes. Ако искате да споделите идея, да получите повече информация за нещо или просто да кажете здрасти, пишете на hello@timeheroes.org.

Всички обичат Коледа. Най-вече заради подаръците. Всеки обича подаръците, но не всеки получава. Тази Коледа можеш да се превърнеш в Дядо Коледа за няколко часа и да направиш щастливи и да стоплиш сърцата на малки и големи в студените дни на зимата.

Ако си от онези хора, сръчни с куките, можеш да изплетеш шапки, шалове, ръкавици и чорапи за бездомните. Оказва се, че през зимните месеци те получават подслон само през нощта и прекарват целия ден навън в студа. Изплети им нещо хубаво. Ако умееш, направо действай, ако не - организаторите ще те научат.

С топли чорапи или ръкавички (този път без да трябва да ги правиш ти) можеш да зарадваш и дете на самотен родител в лошо финансово положение. Инициативата се провежда във Варна, но можеш да се включиш от цялата страна.

Два благотворителни коледни базара очакват ръчно изработените от теб сувенири, играчки и украшения. Единият ще се проведе в Асеновград и събраните средства ще помогнат на лечението в чужбина на Михаил Кашидов, който страда от детска церебрална парализа. А другият - във Варна. И ще осигури физиотерапевт за детското отделение на УМБАЛ "Св. Марина" за още една година.

За да се почувстваш съвсем като Дядо Коледа, се включи в кампанията на Сдружение "Диамантено дърво". Тя ще ощастливи деца и възрастни от няколко дома из страната. Можеш да участваш като приготвяш, опаковаш, транспортираш и раздаваш подаръци на обитателите им.

Благодарим ти, Дядо Коледа. Ти правиш света едно по-добро място. До скоро.


Връща
НИЕ ЖЕЛАЕМ НА ВСИЧКИ ЩАСТИЕ!